w najbliższym czasie pogoda nie będzie nas rozpieszczać, czekają nas mroźne dni i noce, dlatego doskonale sprawdzi się taka zupa, która nas rozgrzeje
SKŁADNIKI
1 bulionu warzywnego lub drobiowego,
4 cebule,
2 ząbki czosnku,
100 g serka śmietankowego topionego,
sól, pieprz, ostra papryka w proszku,
2 łyżki masła,
grzanki:
2 kromki chleba,
masło,
ulubione zioła
dodatkowo: 3 łyżki startego żółtego
sera
WYKONANIE
Bulion zagotowujemy z serkiem i
czosnkiem. Cebule kroimy w krążki, podsmażamy na złoto na maśle.
Dodajemy do bulionu, gotujemy 5 min, doprawiamy do smaku przyprawami.
Następnie zupę blendujemy. Podajemy z grzankami, wierzch posypujemy
żółtym serem.
Grzanki: rozgrzewamy patelnię,
dodajemy masło, następnie pokrojony w kostkę chleb, smażymy z
każdej strony aż grzanki uzyskają złoty kolor.
witam. rurki z kremem z przepisu "słodkiego bartka" sa pyszne.
OdpowiedzUsuńZupa cebulowa pyszna, smakowała całej ekipie:) B...A
OdpowiedzUsuńZupa cebulowa była pyszna:)B.
OdpowiedzUsuńcieszę się że smakowała;)
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie :)
OdpowiedzUsuń