pogoda nie zachęca do wychodzenia z domu, więc gdy nam się nudzi możemy przygotować taki kolorowy deser
SKŁADNIKI
Na 2 porcje:
1 galaretka wiśniowa
1 galaretka brzoskwiniowa
1/2 galaretki kiwi
250 g serka waniliowego
100 g śmietany 18%
winogron
WYKONANIE
Galaretkę
wiśniową i brzoskwiniową rozpuszczamy w 3/4 szkl. wody, zieloną w
1/2 szkl. wody.
I warstwa: Na dno pucharka wylewamy trochę wiśniowej galaretki. Czekamy aż stężeje.
II warstwa: serek mieszamy ze śmietaną, dzielimy na 2 części, do 1 dodajemy połowę galaretki brzoskwiniowej, wylewamy na I warstwę, odstawiamy do stężenia.
III warstwa: rozlewamy resztę galaretki brzoskwiniowej.
IV warstwa: resztę serka i śmietany mieszamy z 1/2 galaretki wiśniowej, wylewamy na stężałą galaretkę brzoskwiniową.
V warstwa: układamy pokrojone na połówki winogrona, zalewamy zieloną galaretką.
VI warstwa: rozlewamy resztę wiśniowej galaretki.
VII: na tężejącej galaretce układamy winogrona.
I warstwa: Na dno pucharka wylewamy trochę wiśniowej galaretki. Czekamy aż stężeje.
II warstwa: serek mieszamy ze śmietaną, dzielimy na 2 części, do 1 dodajemy połowę galaretki brzoskwiniowej, wylewamy na I warstwę, odstawiamy do stężenia.
III warstwa: rozlewamy resztę galaretki brzoskwiniowej.
IV warstwa: resztę serka i śmietany mieszamy z 1/2 galaretki wiśniowej, wylewamy na stężałą galaretkę brzoskwiniową.
V warstwa: układamy pokrojone na połówki winogrona, zalewamy zieloną galaretką.
VI warstwa: rozlewamy resztę wiśniowej galaretki.
VII: na tężejącej galaretce układamy winogrona.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz