sobota, 16 stycznia 2016

SAŁATKA PIECZARKOWA

 doskonale sprawdzi się na każdej imprezie czy przyjęciu 

 

 


SKŁADNIKI:

30 dag pieczarek,
4 jajka,
4 ogórki kiszone,
15 dag polędwicy sopockiej,
10 dag żółtego sera,
½ czerwonej cebuli,
½ puszki groszku konserwowego,
3 łyżki majonezu,
pęczek pietruszki,
sól i pieprz



WYKONANIE:


Pieczarki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie 25 min, studzimy, kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Cebulę, ser żółty, ogórki, polędwicy kroimy w kostkę lub małe paseczki, przekładamy do miski, dodajemy pieczarki, jajka, posiekaną pietruszkę i groszek. Przyprawiamy przyprawami i dodajemy majonez. Przed spożyciem sałatkę najlepiej włożyć na co najmniej 2 godziny do lodówki aby składniki się przegryzły.


2 komentarze:

  1. zamiast gotować tak długo pieczarki, priponuję je wpierw pokroić a później gotować maksymalnie 3-4 minuty, będą bardziej soczyste i smaczne

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki za radę, tak krótko nie gotowałam, następnym razem wypróbuję Twój sposób ;)

      Usuń