doskonale sprawdzi się na każdej imprezie czy przyjęciu
SKŁADNIKI:
30 dag pieczarek,
4 jajka,
4 ogórki kiszone,
15 dag polędwicy sopockiej,
10 dag żółtego sera,
½ czerwonej cebuli,
½ puszki groszku konserwowego,
3 łyżki majonezu,
pęczek pietruszki,
sól i pieprz
WYKONANIE:
Pieczarki obieramy, gotujemy w osolonej
wodzie 25 min, studzimy, kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo,
studzimy i kroimy w kostkę. Cebulę, ser żółty, ogórki,
polędwicy kroimy w kostkę lub małe paseczki, przekładamy do
miski, dodajemy pieczarki, jajka, posiekaną pietruszkę i groszek.
Przyprawiamy przyprawami i dodajemy majonez. Przed spożyciem sałatkę
najlepiej włożyć na co najmniej 2 godziny do lodówki aby
składniki się przegryzły.
zamiast gotować tak długo pieczarki, priponuję je wpierw pokroić a później gotować maksymalnie 3-4 minuty, będą bardziej soczyste i smaczne
OdpowiedzUsuńdzięki za radę, tak krótko nie gotowałam, następnym razem wypróbuję Twój sposób ;)
Usuń