pomysł na podwieczorek i powrót do słodkiego dzieciństwa
SKŁADNIKI
0,5 l mleka,
1/2 szkl. wody,
3/4 szkl. ryżu,
1 łyżka cukru
1 słoik smażonych jabłek (poj.350 ml),
1/4 łyżeczki cynamonu,
1/4 tabliczki białej czekolady
1/2 szkl. wody,
3/4 szkl. ryżu,
1 łyżka cukru
1 słoik smażonych jabłek (poj.350 ml),
1/4 łyżeczki cynamonu,
1/4 tabliczki białej czekolady
WYKONANIE
Ryż gotujemy w mleku wymieszanym z
wodą i cukrem. Często mieszamy uważając aby ryż się nie
przypalił. Studzimy. Jabłka mieszamy z cynamonem. Czekoladę drobno
siekamy. Na dno pucharków wykładamy warstwę ryżu, następnie
jabłek, posypujemy białą czekoladą i nakładamy drugi raz te same
składniki.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz