wtorek, 26 stycznia 2016

MUFFINKI KOKOSOWO-KAKAOWE

uwielbiam muffinki w każdej postaci, szybko się je robi i smakują wybornie, coś słodkiego do kawki zawsze musi być, a gdy na dworze szaro, buro i ponuro, po zjedzeniu tych muffinek od razu poprawi nam się humor


 SKŁADNIKI

Suche: 
1 szkl. mąki,
2 łyżki kakao,
1/3 szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
szczypta soli,
3 łyżki wiórek kokosowych

Mokre:
100 g rozpuszczonego masła,
1/2 szkl. mleka,
1 jajko

WYKONANIE

Suche składniki łączymy w 1 misce, w 2 mokre. Mieszamy razem, przekładamy do papilotek do wysokości 3/4. Pieczemy 18-20 min w 180 stopniach. Można posypać cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową.

3 komentarze:

  1. Wyglądają na pyszne i w dodatku prosty przepis. Jutro muszę wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają na pyszne i w dodatku prosty przepis, muszę jutro wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jadłem je są bardzo dobre ale sam nie robiłem bardzo polecam

    OdpowiedzUsuń