Jest to pomysł na szybki obiad, udka zostały mi z obiadu z poprzedniego dnia, kaszę też można ugotować wcześniej, a na drugi dzień wymieszać składniki i obiad mamy gotowy w 15 minut!!!
SKŁADNIKI
2 woreczki kaszy jaglanej Cenos,
marchewka z groszkiem Dagoma,
150 g sera feta,
½ puszki fasoli czerwonej,
2 udka z kurczaka upieczone,
szczypiorek,
pieprz,
3 łyżki oliwy z oliwek,
¼ łyżeczki przyprawy curry
WYKONANIE
Kaszę gotujemy według instrukcji na
opakowaniu. Udka obieramy z kości i skóry, dzielimy na mniejsze
kawałki. Marchewkę, groszek oraz fasolę osączamy z zalewy. Kaszę
mieszamy z przyprawą curry, polewamy oliwą, dodajemy kurczaka i
warzywa, mieszamy, doprawiamy pieprzem do smaku. Na wierzchu układamy
kawałki fety. Całość przekładamy do foremek do zapiekania
wysmarowanych wcześniej oliwą, zapiekamy ok. 10 min.
Podajemy z ulubionym sosem, np. czosnkowym.
ależ kolorowo ;)
OdpowiedzUsuńzapraszam do udziału w konkursie http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2016/04/konkurs-wiosna-na-talerzu-z-green.html
dziękuję za zaproszenie
Usuń