poniedziałek, 2 maja 2016

SZYBKA ZAPIEKANKA Z KASZĄ JAGLANĄ

Jest to pomysł na szybki obiad, udka zostały mi z obiadu z poprzedniego dnia, kaszę też można ugotować wcześniej, a na drugi dzień wymieszać składniki i obiad mamy gotowy w 15 minut!!!

 


 

SKŁADNIKI
2 woreczki kaszy jaglanej Cenos,
 marchewka z groszkiem Dagoma,
150 g sera feta,
½ puszki fasoli czerwonej,
2 udka z kurczaka upieczone,
szczypiorek,
pieprz,
3 łyżki oliwy z oliwek,
¼ łyżeczki przyprawy curry



WYKONANIE

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Udka obieramy z kości i skóry, dzielimy na mniejsze kawałki. Marchewkę, groszek oraz fasolę osączamy z zalewy. Kaszę mieszamy z przyprawą curry, polewamy oliwą, dodajemy kurczaka i warzywa, mieszamy, doprawiamy pieprzem do smaku. Na wierzchu układamy kawałki fety. Całość przekładamy do foremek do zapiekania wysmarowanych wcześniej oliwą, zapiekamy ok. 10 min.


Podajemy z ulubionym sosem, np. czosnkowym.


2 komentarze:

  1. ależ kolorowo ;)
    zapraszam do udziału w konkursie http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2016/04/konkurs-wiosna-na-talerzu-z-green.html

    OdpowiedzUsuń