barszczyk czerwony w ekspresowej odsłonie ;)
SKŁADNIKI
1/2 szkl. rosołu (razem z marchewką
pokrojoną w plastry)
1 słoiczek buraczków - kulki,
2 liście laurowe,
2 ziela angielskie,
sól, pieprz, odrobina cukru,
2 łyżki słodkiej śmietanki,
majeranek
1 łyżka mąki
WYKONANIE
Do garnka wlewamy rosół, dodajemy
buraczki ze słoika wraz z zalewą, dolewamy wodę, dodajemy ziele angielskie i
liście laurowe, gotujemy do miękkości buraczków. Następnie
zaprawiamy śmietanką oraz mąką rozrobioną w wodzie, doprawiamy
solą, pieprzem, cukrem oraz majerankiem, chwilę gotujemy. Podajemy
z ziemniakami.
Wspaniały, jedna z moich ulubionych zup :) a Twój zapowiada się wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńja też bardzo lubię, ale zdecydowanie zbyt rzadko ją robię
UsuńA gdzie takie buraczki można kupic
Usuń