czwartek, 12 maja 2016

TARTALETKI Z TRUSKAWKAMI POD KRUSZONKĄ

  Kruche babeczki kryjące w swoim wnętrzu truskawki pod pyszną kruszonką

 

SKŁADNIKI 

Ciasto:

200 g mąki
½ kostki margaryny
½ szkl. cukru
1 jajko
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia


Nadzienie:
25 dag truskawek
wiórki kokosowe


Kruszonka:
4 łyżki margaryny,
4 łyżki mąki,
4 łyżki cukru

WYKONANIE
Składniki na ciasto zagniatamy. Chowamy do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkowujemy, wylepiamy foremki wraz z bokami. Truskawki myjemy, kroimy na połówki, układamy na cieście, posypujemy wiórkami kokosowymi. Zagniatamy kruszonkę, posypujemy truskawki. Pieczemy ok. 25-30 min. w 180 stopniach.


2 komentarze:

  1. Ale smakowite :) Czuć lato :) Kiedyś robiłam dużo takich drobnych wypieków, a teraz jakoś nie mam weny :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu wena sama przyjdzie ;) czasu braknie na realizację pomysłów ;)

      Usuń