czwartek, 29 grudnia 2016

JABŁKA POD KRUSZONKĄ Z CORN FLAKES

Crumble z jabłkami już nie raz gościło na moim blogu, ale tym razem postanowiłam je zrobić z dodatkiem płatków żytnikch Corn Flakes, możecie również użyć klasycznych Corn Flakes lub pełne ziarno. Taki posiłek możemy zaserwować na śniadanie, deser lub podwieczorek.

 


 

SKŁADNIKI

1 jabłko,
szczypta cynamonu,
½ łyżeczki syropu klonowego,
1 czubata łyżka masła,
1 czubata łyżka mąki,
1 płaska łyżka cukru,




WYKONANIE 

Kokilkę żaroodporną smarujemy olejem lub masłem. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę, posypujemy cynamonem do smaku, przekładamy do kokilki, polewamy syropem klonowym. Z mąki, masła i cukru robimy kruszonkę, dodajemy płatki, mieszamy. Tak przygotowaną kruszonką posypujemy jabłka, zapiekamy 15 min w 180 stopniach.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz