poniedziałek, 27 listopada 2017

ZUPA Z CIECIORKI

Pyszna i pożywna zupa krem z cieciorki z dodatkiem warzyw, to propozycja na smaczny i ekspresowy obiad.

 

SKŁADNIKI
2 średnie marchewki,
3 średnie ziemniaki,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
1 puszka cieciorki,
½ szkl. przecieru pomidorowego,
½ czerwonej papryki,
1 płaska łyżeczka papryki słodkiej,
sól morska,
pieprz,
2 łyżki oliwy,
1 l bulionu



WYKONANIE

Marchew, cebulę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie, zalewamy bulionem, gotujemy 10 minut, następnie dodajemy opłukaną i osączoną cieciorkę oraz paprykę pokrojoną w kostkę, dodajemy przecier, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, gotujemy kolejne 10-15 minut aż składniki będą miękkie. Część warzyw odkładamy do dekoracji, resztę miksujemy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz