wtorek, 29 marca 2016

ZUPA NEAPOLITAŃSKA

Po wielkanocnym obżarstwie, taka zupa będzie idealna na obiad. Z ciągnącym się serem ... mniam

 

 

SKŁADNIKI

1 duży por,
2 serki topione (trójkąciki),
2 marchewki,
sól, 
natka pietruszki,
2 łyżki masła,
1 ½ l bulionu drobiowego,
½ szkl. ugotowanego makaronu,
kawałek sera żółtego pokrojonego w kostkę

WYKONANIE

Pora kroimy w plastry, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy pora i marchewkę, chwilę przesmażamy, zalewamy bulionem, dodajemy pietruszkę, gotujemy aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojony w kostkę serek, gotujemy aż się rozpuści. Dorzucamy ugotowany makaron. Na talerze wykładamy zupę, układamy kostki sera żółtego.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz