piątek, 11 marca 2016

RYBA PANIEROWANA W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH I CZOSNKU NIEDŹWIEDZIM

Zostało mi dużo płatków kukurydzianych, a że dziś jest piątek, postanowiłam przygotować rybę. Żeby nie było nudno smak ożywiłam czosnkiem niedźwiedzim, cytryną, solą i białym pieprzem. Danie niezwykle aromatyczne dzięki przyprawom od SKWORCU.



SKŁADNIKI
 
3 kostki mintaja,
1 szkl. płatków kukurydzianych,
cytryna,
sól,
śmietana 12%


WYKONANIE

Mintaja skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem, smarujemy śmietaną, posypujemy czosnkiem niedźwiedzim, panierujemy w pokruszonych płatkach. Układamy w formie wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową, zapiekamy ok. 20 min w 180 stopniach. 

Rybę podałam z kaszą gryczaną i fasolką szparagową. Dodatki można zmienić według uznania.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz