czwartek, 28 kwietnia 2016

SAŁATKA KONSERWOWA

Prosta i szybka, smaczna sałatka kryzysowa. Większość z tych składników mam w domu pod ręką i gdy chcę zjeść coś dobrego i pożywnego, robię tą sałatkę.

 


 

SKŁADNIKI

½ czerwonej papryki (można użyć konserwowej),
20 dag szynki konserwowej,
¾ puszki fasoli czerwonej,
4-5 ogórków konserwowych,
3 jajka ugotowane na twardo,
½ cebuli
sól, pieprz,
2 łyżki majonezu


WYKONANIE

Paprykę, ogórki i jajka kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy, przepłukujemy pod bieżącą wodą, Szynkę kroimy w paski, cebulę w piórka. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez oraz sól i pieprz.



Polecam firmę  ORZECH mają tam duży wybór produktów, niezbędnych w naszej kuchni!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz