Idealnie chrupiące podane z ulubionym dżemem, to doskonała propozycja na śniadanie na słodko.
SKŁADNIKI
1 szkl. maślanki,
1 szkl. mąki tortowej Basia,
1 łyżka cukru,
1 jajko,
2 łyżki oleju,
Maślankę miksujemy z jajkiem i
olejem, dodajemy resztę składników. Gofrownicę natłuszczamy (użyłam tłuszczu w sprayu) i
rozgrzewamy, nakładamy porcję ciasta, smażymy ok. 5 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Uwielbiam gofry, mniam ...
OdpowiedzUsuńStosunkowo niedawno na urodziny dostałam gofrownicę dezala. Wcześniej jadłam gofry w budek i powiem, że domowe są o niego lepsze. Co prawda na maślance jeszcze nie robiłam, ale wszytko przede mną. Dziękuję za przepis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńOdkąd kupiłam sobie dezala, wypróbowuję wszystkie przepisy na gofry, jakie tylko mi się nawiną. Akurat mam maślankę, więc zrobię dzieciakom niespodziankę na podwieczorek.
OdpowiedzUsuńCzy można zrobić takie gofry w formie bezglutenowej? :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńnie wiem, nie robiłam
Usuń