Jeśli znudziła Wam się konserwa rybna w tradycyjnym wydaniu, polecam zrobić z niej sałatkę. Doskonale sprawdzi się podczas Wielkiego Postu i nie tylko.
SKŁADNIKI
1 op. śledzia w pomidorach,
½ szkl. ugotowanego makaronu rurki (lub drobnego makaronu),
2 jajka,
3 łyżki groszku konserwowego,
½ cebuli,
kawałek czerwonej i zielonej papryki,
1 łyżka majonezu,
przyprawa curry do smaku,
sól,
½ szkl. ugotowanego makaronu rurki (lub drobnego makaronu),
2 jajka,
3 łyżki groszku konserwowego,
½ cebuli,
kawałek czerwonej i zielonej papryki,
1 łyżka majonezu,
przyprawa curry do smaku,
sól,
WYKONANIE
- Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w kostkę. Makaron kroimy w plasterki, papryki i cebulę w kostkę. Śledzia rozdrabniamy widelcem, przekładamy do miski, dodajemy pokrojone składniki, groszek, następnie majonez i przyprawy, mieszamy.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń