sobota, 2 lipca 2016

SERNIK KOKOSOWO-JAGODOWY

sernik o smaku kokosowym z dodatkiem jagód i kruszonki, to pyszna propozycja na weekendowe ciasto






SKŁADNIKI

Spód:
200 g kruchych ciastek kokosowych,
15g rozpuszczonej margaryny

Masa serowa:
4 jajka,
1/3 szkl. cukru,
4 łyżki oleju,
1 budyń kokosowy,
4 łyżki mleka,
700 g twarogu z wiaderka

Kokosowa kruszonka:
2 łyżki mąki,
3 łyżki cukru,
3 łyżki masła,
2 łyżki wiórek kokosowych

Dodatkowo:
½ szkl. jagód

WYKONANIE

Spód: ciastka mielimy blenderem, dodajemy rozpuszczoną margarynę, mieszamy, wykładamy spód brytfanki i wkładamy do lodówki.

Masa serowa: jajka ubijamy z cukrem, dodajemy twaróg, olej, mleko i budyń, miksujemy na jednolitą masę. Połowę masy wylewamy na spód z ciastek, układamy jagody, wylewamy resztę masy serowej. Z podanych składników zagniatamy kruszonkę. Układamy na masie serowej. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy 50 min. Zostawiamy w uchylonym piekarniku do wystudzenia. 


1 komentarz: