sobota, 16 lipca 2016

FASZEROWANE MUSZLE

gdy znudzą nam się zwykłe mielone, możemy farszem mięsno-pieczarkowym nafaszerować makaronowe muszle i mamy smaczny i ciekawy obiad

 


 

SKŁADNIKI

opakowanie makaronu muszle,
½ pora,
25 dag pieczarek,
25 dag mięsa mielonego,
sól, pieprz, czosnek,
2 łyżki koncentratu

Sos:
½ szkl. śmietany, 
2 łyżki majonezu,
 ser żółty,
przyprawy: sól, pieprz, bazylia


WYKONANIE
 
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 
Pora kroimy w plastry, pieczarki na małe części. Podsmażamy mięso, następnie dodajemy pora i pieczarki, dusimy do miękkości, podlewamy wodą, gdy składniki będą już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy czosnkiem i przyprawami. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle.
Składniki na sos oprócz sera miksujemy, polewamy nim muszle, a na wierzchu układamy ser. Zapiekamy 15 min.w 170 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz