poniedziałek, 4 lipca 2016

PAPRYKA FASZEROWANA

paprykę można faszerować na różne sposoby, ja postanowiłam użyć do farszu kaszy kuskus i wątróbki, danie wyszło przepyszne

 

 


SKŁADNIKI

3 papryki

Farsz:
25 dag wątróbki drobiowej,
1 cebula,
½ szkl. kaszy kuskus błyskawicznej,
150 g sera feta,
sól, pieprz, papryka słodka



WYKONANIE

Cebulę kroimy w kostkę, obsmażamy na złoto, dodajemy wątróbkę i obsmażamy ze wszystkich stron, gdy wystygnie drobno kroimy. Kaszę zalewamy ½ szkl. osolonego wrzątku, odstawiamy na 5 min aby wchłonął się cały płyn, mieszamy razem z wątróbką, doprawiamy przyprawami, dodajemy drobno pokrojoną fetę. Z papryk odcianamy czubki, usuwamy nasiona, nakładamy farsz, przykrywamy odciętymi czubkami. Każdą paprykę zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy 25 min. 180 stopniach.

1 komentarz: