środa, 29 czerwca 2016

PAŁKI Z KURCZAKA W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE

pomysł na smaczny i niedrogi obiad

 

 


SKŁADNIKI

8 pałek z kurczaka,
2 ząbki czosnku,
po pół łyżeczki: słodkiej papryki, majeranku, ostrej papryki,
sól i pieprz




WYKONANIE

Musztardę mieszam z przyprawami, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotową marynatą dokładnie nacieram mięso, odstawiam na całą noc do lodówki. Następnego dnia wykładam mięso na blaszkę wysmarowaną masłem. Przykrywam folią aluminiową, piekę 25 min w 180 stopniach, następnie zdejmuję folię, zapiekam jeszcze ok. 25-30 minut aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu przewracając. Podaję z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz