W sezonie truskawkowym nie może zabraknąć prostych, a zarazem smacznych babeczek z truskawką w środku. Są wilgotne i puszyste, musicie spróbować.
SKŁADNIKI
na ok. 10 muffinek
Składniki suche:
1 szkl. mąki pszennej Młynomag,
1/3 szkl. cukru,
szczypta soli,
2 łyżki cukru waniliowego,
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki mokre:
½ szkl. jogurtu naturalnego,
¼ szkl. oleju,
1 jajko
Dodatkowo:
truskawki,
lukier,
WYKONANIE
W 1 misce łączymy suche składniki, w
2 mokre, następnie mieszamy suche składniki z mokrymi za pomocą
łyżki lub widelca. Ciasto nakładamy do foremek do połowy,
wciskamy po 1 dużej truskawce.
Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy lukrem, wiórkami i truskawkami.
Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy lukrem, wiórkami i truskawkami.
Poproszę kilka taki muffinek.
OdpowiedzUsuńczęstuj się ;)
Usuń