poniedziałek, 13 stycznia 2020

MUFFINKI Z CZEKOLADĄ I RODZYNKAMI

W takie pochmurne dni, jak teraz, najlepiej umilić sobie czas czymś słodkim, przedstawiam przepis na moje ulubione muffinki, które zawsze się udają. Mało składników: wilgotne, aromatyczne i pulchne, to mój niezbędnik do popołudniowej kawki.

 

SKŁADNIKI
1 1/2 szkl. mąki pszennej
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 szkl. cukru
1 jajko 
1/4 szkl. oleju
150 ml jogurtu naturalnego
3 łyżki czekoladowych kropelek,
3 łyżki wiórek kokosowych,
 3 łyżki rodzynek



WYKONANIE
 
W 1 misce łączymy suche składniki. W 2 mokre. Do płynnych składników dodajemy suche i mieszamy. Ciasto przekładamy do papilotek do wysokości 3/4 i pieczemy w 180 stopniach ok. 20 min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz