czwartek, 23 stycznia 2020

SAŁATKA Z KURCZAKIEM I FETĄ

 lekka sałatka: idealna na walentynkową kolację

SKŁADNIKI

1 pierś z kurczaka,
przyprawa do kebaba,
1 op.sera feta,
1 opakowanie mix sałat z rukolą,
½ puszki kukurydzy,
1 pomidor,
3 jajka

Sos koperkowo-ziołowy:
1 łyżka drobno posiekanego koperku,
sól,
pieprz ziołowy,
słodka i ostra papryka,
2 łyżki oleju,
2 łyżki wody,
2 łyżki oliwy z oliwek


WYKONANIE:
pierś z kurczaka kroimy w kostkę, marynujemy w przyprawie do kebaba, smażymy na złoto. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy w kostkę. Pomidora sparzamy, zdejmujemy skórkę kroimy w kostkę. Ser kroimy w kostkę. Do dużej miski wkładamy sałatę, dodajemy kurczaka, jajka, pomidora, ser i kukurydzę. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą, polewamy sałatę i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz