piątek, 19 lutego 2016

TAGLIATELLE Z TUŃCZYKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI

na piątkowy obiad proponuję szybkie danie makaronowe z tuńczykiem w sosie śmietanowo-koperkowym, pychotka ... kto nie spróbuje ten nie wie


SKŁADNIKI

1 opakowanie makaronu tagliatelle,
8 suszonych pomidorów w oleju (ok. 70 g),
2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju,
¾ szkl. śmietany 18%,
sól, pieprz,
3-4 łyżki posiekanego koperku


WYKONANIE

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Tuńczyka osączamy z oleju, podgrzewamy na patelni, dodajemy pokrojone na kawałki pomidory, zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, podgrzewamy ok. 3-5 minut, na końcu dodajemy koperek. Dodajemy do sosu makaron i mieszamy.
 

3 komentarze:

  1. Aniu wrzuc jakis dobry przepis na sos do spaghetti

    OdpowiedzUsuń
  2. dziekuje bardzo :) Twoje przepisy sa wspaniałe ,masz talent kulinarny

    OdpowiedzUsuń