sobota, 6 lutego 2016

NUGGETSY Z KURCZAKA W KRAKERSACH

doskonałe na zimno oraz na ciepło, niezastąpiona przekąska podczas różnego rodzaju imprez

 

SKŁADNIKI
1 podwójna pierś z kurczaka,
3-4 łyżki jogurtu naturalnego,
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka,
100 g krakersów solonych

Sos:
½ szkl. jogurtu naturalnego,
2 ząbki czosnku,
sól, pieprz, papryka słodka,
szczypiorek


WYKONANIE

Kurczaka kroimy w paski, posypujemy przyprawą, dodajemy jogurt, mieszamy – odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Krakersy przekładamy do woreczka foliowego. Za pomocą wałka rozdrabniamy.
Każdy pasek kurczaka obaczamy w krakersach, układamy w formie wyłożonej pergaminem, pieczemy 20 min w 180 stopniach. Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym dipem.

Sos: do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy- całość mieszamy. Posypujemy szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz