Ciasteczka zrobione przy pomocy stempelków z wzorkiem renifera, doskonale sprawdzą się podczas Świąt Bożego Narodzenia. Korzenny smak doskonale wprawia w świąteczny nastrój, idealnie smakują ze szklanką mleka.
SKŁADNIKI
125 g masła,
100 g cukru trzcinowego Diamant,
250 g mąki jaglanej,
2-3 łyżki mąki pszennej,
1 jajko,
1 płaska łyżeczka przyprawy
korzennej,
2 łyżki mleka
Dodatkowo:
mąka pszenna do podsypywania
WYKONANIE
Miękkie masło ucieramy z cukrem,
dodajemy jajko a następnie pozostałe składniki. Ciasto owijamy
folią, wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Następnie ciasto
cienko wałkujemy podsypując mąką pszenną. Odciskamy stempelkiem
wzór, wycinamy kółkiem ciastka, przekładamy na blachę. Pieczemy
ok. 12-15 minut w 180 stopniach.
#cukiertrzcinowy
#syroptrzcinowy
#diamant
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz