środa, 19 października 2016

GOFRY MARCHEWKOWE

Chrupiące gofry z dodatkiem marchewki, idealne na przekąskę dla dzieci i nie tylko,  z pewnością posmakują każdemu łasuchowi.

 





SKŁADNIKI
2 jajka,
4 łyżki mąki pszennej,
1 łyżka cukru cynamonowego,
½ łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki mleka,
1 łyżka oleju,
1 średnia marchewka


WYKONANIE

Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka a następnie mąkę, proszek do pieczenia, marchewkę startą na tarce o drobnych oczkach, olej oraz mleko. Masę nakładamy do rozgrzanej gofrownicy, pieczemy w zależności od mocy gofrownic. Podajemy z cukrem pudrem.


1 komentarz:

  1. Marchewkowe gofry pierwszy raz jadłam, wyszły super

    OdpowiedzUsuń