niedziela, 11 marca 2018

CIASTKA Z KAJMAKIEM I CHIA

Szybkie ciasteczka do kawy.





SKŁADNIKI
1,5 szkl. mąki pszennej,
100 g masła,
100 g kajmaku Helio,
1 łyżeczka kakao,
2 łyżki nasion chia,
szczypta soli




WYKONANIE

Miękkie masło mieszamy z mąką, kajmakiem i pozostałymi składnikami. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczamy, na środek każdego ciastka robimy wzorek przy pomocy widelca. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 12 minut.




4 komentarze:

  1. Wyglądają bardzo smacznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham kajmak, a więc to coś dla mnie :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł jeżeli chodzi o ciastka. Na pewno wypróbuję ten przepis.

    W wolnej chwili zapraszam na swojego bloga kulinarnego: klik <3

    OdpowiedzUsuń