wtorek, 11 lipca 2017

KASZA MANNA Z NEKTARYNKAMI

Jako dziecko nie lubiłam kaszy manny, a teraz robię ją bardzo często na różne sposoby. Jest doskonała na śniadanie, deser czy podwieczorek. Odrobina cukru pudru nie zaszkodzi, a jak słodzić - zajrzyjcie na stronę www.uczymyjakslodzic.pl





SKŁADNIKI
2 łyżki kaszy manny,
200 ml mleka,
1 nektarynka,
prażone płatki migdałowe



WYKONANIE

W ¼ szkl. mleka mieszamy kaszę, pozostałe mleko zagotowujemy, do gotującego dodajemy kaszę. Dosładzamy cukrem do smaku. Nektarynkę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy kilka minut, w razie potrzeby dosładzamy. Kaszę przekładamy do miseczki, układamy nektarynki, posypujemy płatkami.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz