Zdrowa i pożywna sałatka, doskonale sprawdzi się na obiad, drugie śniadanie czy kolację. Do przygotowania użyłam fasoli czerwonej firmy Cenos.
SKŁADNIKI
1 woreczek kaszy jaglanej Cenos,
½ szklanki ugotowanej fasoli
czerwonej Cenos,
½ szklanki ugotowanej zielonej
fasolki,
1 upieczona pierś z kurczaka,
100 g sera feta,
kawałek czerwonej papryki,
½ łyżeczki czarnuszki,
cebula dymka ze szczypiorkiem,
curry,
sól,
pieprz,
oliwa ziołowa
WYKONANIE
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, osączamy, mieszamy ze szczyptą curry. Paprykę, kurczaka i fetę kroimy w paski lub kostkę. Kaszę mieszamy z fasolą, zieloną fasolką, papryką, kurczakiem, fetą, dodajemy posiekaną dymkę. Posypujemy pokrojonym szczypiorkiem, czarnuszką, polewamy oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz