Pyszne i chrupiące ciasteczka z posypką lion Cukieteria, pełnoziarniste, z orzechami arachidowymi, to doskonała propozycja na drugie śniadanie czy przekąskę.
SKŁADNIKI
1 szkl. płatków owsianych,
½ szkl. mąki graham,
3 łyżki mąki pszennej,
1/3 szkl. brązowego cukru,
1 płaska łyżeczka proszku do
pieczenia,
60 g posiekanych orzechów
arachidowych,
½ szkl. posypki Lion,
1 jajko,
2 łyżki masła orzechowego (bez soli i cukru),
100 g masła
WYKONANIE
Miękkie masło ucieramy z masłem
orzechowym, dodajemy jajko, a następnie mąki wymieszane z
proszkiem, cukrem i płatkami, dokładnie mieszamy, dodajemy na końcu
orzechy i posypkę, mieszamy. Mokrymi dłońmi nabieramy masę,
lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blasze
zachowując odstępy. Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach.
Czas przygotowania: 30 min
Porcje: 25 sztuk
Musiały cudownie chrupać :)
OdpowiedzUsuńsą przepyszne ;) polecam
OdpowiedzUsuń