czwartek, 26 marca 2020

CHRUPIĄCE CIASTECZKA

Uwielbiam ciastka na bazie płatków owsianych oraz dodatku różnych ziaren. Idealnie smakują z filiżanką gorącej kawy.





SKŁADNIKI
1 szkl. mąki pszennej,
 1/2 szkl. słonecznika,
  1/2 szkl. płatków owsianych,
1/2 szkl. płatków jaglanych
180 g masła,
1 łyżka kakao, 
2 łyżki wiórek kokosowych,
1/3 szkl. cukru ,
1 łyżka masła orzechowego,
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
WYKONANIE 
Miękkie masło miksujemy z cukrem oraz masłem orzechowym, dodajemy mąkę, kakao, proszek, a na końcu płatki owsiane, jaglane, wiórki kokosowe i słonecznik. Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy. Pieczemy ok. 20 minut na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz