wtorek, 17 lipca 2018

WAFLE PRZEKŁADANE MLEKIEM W PROSZKU

Pyszne domowe wafle z kremem kakaowym oraz czekoladą.





SKŁADNIKI

1 opakowanie suchych wafli,
¼ szkl. mleka,
2 łyżki cukru,
1 szkl. mleka w proszku,
80 g masła,
1 łyżka kakao,
½ tabliczki gorzkiej czekolady



WYKONANIE

Mleko rozpuszczamy z cukrem, masłem i kakao, studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy mleko w proszku, miksujemy. Kremem przekładamy wafle. Lekko dociskamy, owijamy w folię aluminiową, wkładamy do lodówki na kilka godzin. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wafle kroimy na mniejsze kawałki, maczamy w czekoladzie, odsączam z nadmiaru na kratce. Odstawiamy do stężenia czekolady w chłodne miejsce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz