Wafle z kajmakiem to pomysł na szybki deser, który nikomu nie sprawi trudności w zrobieniu. Powidła śliwkowe przełamują słodki smak masy krówkowej.
SKŁADNIKI
1 op. suchych wafli,
½ puszki kajmaku,
80 g masła,
powidła śliwkowe
WYKONANIE
Krem:
Masło ucieramy, dodajemy kajmak.
Masło ucieramy, dodajemy kajmak.
Wafle smarujemy kremem, następnie powidłami, kolejną warstwą kremu,
następnie powideł i znowu kremu. Przykrywamy ostatnim waflem,
zawijamy w folię, dociskamy.
Wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie kroimy w prostokąty lub trójkąty.
Wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie kroimy w prostokąty lub trójkąty.
jak fajnie grube! <3
OdpowiedzUsuńJa robiłam prawie taki sam ale bez masła... super
OdpowiedzUsuń