poniedziałek, 9 października 2017

PŁATKI JAGLANE KOKOSOWE

 Doskonałe na śniadanie na ciepło lub zimno, szybko się robi i doskonale smakują. Równie dobrze możemy włożyć do słoika i zabrać do pracy ;)







SKŁADNIKI

3 łyżki płatków jaglanych,
200 ml mleka,
1 łyżka cukru kokosowego,
1 łyżka wiórek kokosowych,
truskawki,
borówki




WYKONANIE

Płatki gotujemy na mleku ok. 3 minut, dodajemy cukier kokosowy, zagotowujemy. 
Następnie dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy. Przekładamy do słoiczka, posypujemy owocami i wiórkami kokosowymi.




2 komentarze:

  1. Pożywne i zdrowe. Mniam :) Nabrałam apetytu na jaglankę

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie "słoiczkowe" propozycje to zdecydowanie dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń