Miałam nadmiar marchewek w domu i zachciało mi się czegoś słodkiego, zajrzałam do lodówki, znalazłam jajka i jogurt naturalny i powstały pyszne, puszyste muffinki.
Z podanej porcji wyszło mi 10 muffinek.
SKŁADNIKI
150 g startej na grubej tarce
marchewki,
50 g rozpuszczonej margaryny,
100 g mąki,
50 g jogurtu naturalnego,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
75 g cukru,
2 jajka,
garść posiekanych orzechów,
1 płaska łyżeczka cynamonu
WYKONANIE
Jajka roztrzepujemy z cukrem, dodajemy
ostudzoną margarynę, jogurt naturalny, a następnie suche
składniki. Na końcu dodajemy marchewkę i orzechy, mieszamy łyżką.
Przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy ok. 25-30 minut w 180
stopniach. Studzimy na kratce.
MMM..wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuń