sobota, 10 czerwca 2017

DESER SHREKA

Lekki, orzeźwiający deser, doskonały gdy mamy ochotę na coś słodkiego.

 


 



 


 

SKŁADNIKI
1 szkl. zielonego soku, np. Pycholandia
½ op. budyniu śmietankowego
1 serek waniliowy (200g),
1 łyżka galaretki wiśniowej,
herbatniki albo inne ciastka na wierzch
2 łyżki galaretki agrestowej



WYKONANIE

W ¼ szkl. rozrabiamy budyń, resztę zagotowujemy, dodajemy budyń. Biszkopty nasączamy dowolnym sokiem, układamy po 3 w pucharku, wlewamy lekko przestudzony budyń. Studzimy. Galaretkę wiśniową rozrabiamy w ¼ szkl. wody. Serek mieszamy z tężejącą galaretką wiśniową, wylewamy na zieloną masę. Galaretkę agrestową rozrabiamy w 1/3 szkl. wrzątku, tężejącą wylewamy na wierzch deseru.


2 komentarze: