niedziela, 11 czerwca 2017

LODY OWOCOWE

Lody bananowo-truskawkowe bez dodatku cukru, doskonale ochładzają w upalne dni. Robi się je szybko i łatwo.

 


 


SKŁADNIKI

2 banany,
150 g truskawek,
½ szkl. mleka,
kieliszek likieru truskawkowego (można pominąć)



WYKONANIE





Banany obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Truskawki obieramy z szypułek. Truskawki i banany wkładamy do woreczka foliowego a następnie na godzinę do zamrażalki. Owoce przekładamy do blendera, dodajemy likier oraz mleko, miksujemy na gładką masę. Przelewamy do plastikowego pojemnika, umieszczamy w zamrażarce, aż lody całkowicie się zamrożą. Lody należy wyjąć 10 min przed podaniem, aby łatwiej było nam formować kulki.








 Talerzyk pochodziGaleria Cuda Świata .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz