Kolejna propozycja na ciastka z płatków jaglanych z dodatkiem masła orzechowego ...pychotka
SKŁADNIKI
135 g płatków jaglanych,
50 g cukru trzcinowego
1/4 tabliczki mlecznej czekolady
80 g masła,
2 łyżki miękkiego masła
orzechowego,
1 jajko,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżki wiórek koksowych,
mąka kokosowa
WYKONANIE
Płatki mieszamy w misce z miękkim
masłem, masłem orzechowym, wiórkami kokosowymi, proszkiem do
pieczenia, cukrem i jajkiem, na końcu dodajemy czekoladę, mieszamy.
Z powstałej masy robimy kulki wielkości orzecha włoskiego,
rozpłaszczamy, obtaczamy w mące kokosowej. Układamy na blasze 2-cm
odstępach. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.
Są mega urocze :) Uwielbiam kaszę jaglaną i masło orzechowe, a więc są one idealne dla mnie :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/