niedziela, 31 maja 2020

Ciastka z masłem orzechowym


 Najlepsze ciastka owsiane z dodatkiem masła orzechowego i kawałków czekolady.




Składniki

½ szkl. mąki pszennej,
1 ½ szkl. płatków owsianych,
120 g miękkiego masła,
3 łyżki masła orzechowego,
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
garść kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady,
1 jajko,
3 łyżki cukru




Wykonanie

Miękkie masło miksujemy z cukrem, dodajemy masło orzechowe, następnie jajko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu płatki owsiane i czekoladę. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczamy, układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz