czwartek, 27 czerwca 2019

KASZA MANNA Z JAGODAMI

Zdrowy deser na bazie kaszy manny z dodatkiem konfitury jagodowej, której zapasy znalazłam w kuchennej szafce.

 

SKŁADNIKI

2 szkl. mleka,
1 łyżka cukru,
1 łyżka cukru waniliowego,
3 łyżki kaszy manny
1/2 szkl. konfitury jagodowej,
1 łyżka budyniu śmietankowego
płatki migdałowe do posypania

WYKONANIE

Mleko zagotowujemy z cukrami, dodajemy kaszę mannę. Mieszamy do zgęstnienia. Przelewamy do pucharków, studzimy. Konfiturę podgrzewamy w rondelku, można podlać odrobiną wody, dodajemy łyżkę budyniu, chwilę gotujemy. Wylewamy na kaszę mannę. Studzimy. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz