czwartek, 28 lutego 2019

SEREOWE MINI PĄCZKI Z CYNAMONEM

W Tłusty Czwartek obowiązkowo domowy wypiek w postaci mini pączków.  Posypka z cukru i cynamonu nadaje pączkom niezwykłego smaku.







SKŁADNIKI

250 g twarogu,
2 jajka,
1,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy
olej do smażenia
cukier,
cukier puder,
cynamon


WYKONANIE



Wszystkie składniki oprócz oleju umieszczamy w misie, mieszamy ze sobą. W rondlu rozgrzewamy olej. Ręce natłuszczamy w oleju, formujemy kulki z ciasta wielkości orzecha włoskiego, wkładamy do rozgrzanego tłuszczu, smażymy na złoty kolor. Pączusie w trakcie smażenia same się obracają.
Usmażone odsączamy na ręczniku papierowym, następnie obtaczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem lub w cukrze pudrze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz