wtorek, 27 listopada 2018

INDYK W CIEŚCIE FRANCUSKIM

 Doskonały pomysł na uroczysty obiad.

 

 


 


SKŁADNIKI
4 plastry indyka,
2 łyżki oleju,,
2 łyżki masła,
kawałek czerwonej papryki,
ser żółty,
garść szpinaku,
kilka pieczarek
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka przyprawy do drobiu,
słodka papryka,
pieprz,
sól
1 op.ciasta francuskiego,
1 białko



WYKONANIE

Indyka lekko rozklepujemy, wkładamy do marynaty przygotowanej z oleju, przyprawy do drobiu, soli, pieprzu i słodkiej papryki, odstawiamy na 15 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę, dusimy. Następnie dodajemy obrane i drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy do smaku. Ciasto dzielimy na 4 części, układamy filety, a na nich szpinak, kilka pasków papryki i starty ser żółty, Zawijamy w ciasto, smarujemy białkiem. Pieczemy 25-30 min w 180 stopniach.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz