niedziela, 11 listopada 2018

Śnieżny puch z malinami

 Niezwykle lekkie, puszyste i orzeźwiające ciasto. Robi się bardzo szybko.

 


 


SKŁADNIKI

Spód:
opakowanie ciasteczek kruchych cytrynowych
Masa serowa:
500 g sera twarogowego z wiaderka,
2 galaretki cytrynowe,
500 ml wrzątku,
200 ml śmietany 30%,
1 śmietan-fix

Posypka:
½ szkl. wiórek kokosowych,
2 łyżki masła,
1 łyżka cukru

Dodatkowo:
maliny z syropu




WYKONANIE
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy kokos i cukier, prażymy na złoto, studzimy.
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku.
Blaszkę o wymiarach 24x20 cm wykładamy folią, układamy ciasteczka jedno obok drugiego.
Śmietankę ubijamy z cukrem i śmietan-fixem, dodajemy twaróg, a następnie galaretkę. Wylewamy na ciastka, układamy maliny. Posypujemy kokosem. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz