piątek, 15 marca 2019

CRUMBLE Z JABŁKAMI I PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI

Gorące jabłka pod kruszonką to szybki deser na przyjście niespodziewanych gości. Zamiast kawy proponuję podać sok z czarnej porzeczki Hortex.

 






SKŁADNIKI
na 2 porcje:

2 duże jabłka

Kruszonka:


4 łyżki masła,
4 łyżki mąki,
3 łyżki cukru,
1 łyżka płatków migdałowych



Dodatkowo: 
masło do wysmarowania kokilek 
1 łyżka wiórek kokosowych,
cukier i cynamon do smaku




WYKONANIE

Masło, mąkę i cukier ugniatamy ze sobą, dodajemy płatki migdałów. Kokilki smarujemy masłem, obsypujemy wiórkami kokosowymi. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do kokilek, posypujemy cukrem i cynamonem do smaku. Na wierzchu układamy kruszonkę Zapiekamy 20 minut.



#durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury
Wiosenny konkurs od Matki Natury

2 komentarze: