niedziela, 6 listopada 2016

MINI SERNICZKI Z MARKIZAMI

pyszne małe serniczki, na markizowym spodzie oraz posypane z wierzchu pokruszonymi ciasteczkami, pychotka !!!

 



SKŁADNIKI
na 12 sztuk
Serniczki
400g twarogu,
¼ szkl. cukru,
1 łyżka budyniu waniliowego,
1 jajko,
2 łyżki wiórek kokosowych,
½ szkl. śmietany 18%

Krem:
200 ml śmietany kremówki,
2 łyżki cukru pudru,
1 łyżeczka żelatyny

Dodatkowo:
2 opakowania markiz blacky



WYKONANIE 

Serniczki: Twaróg mielimy, mieszamy z jajkiem, cukrem, wiórkami i śmietaną oraz budyniem.
Do foremek na muffinki wkładamy papilotki, w każdej układamy po 1 ciastku, zalewamy masą serową do pełna. Pieczemy ok 25-30 min w 160 stopniach. Studzimy.

Krem: W ¼ szkl. wrzątku rozrabiamy żelatynę. Śmietankę ubijamy z cukrem, dodajemy wystudzoną żelatynę, przekładamy do szprycy, dekorujemy serniczki.
Kilka ciastek odkładamy, resztę kruszymy. Pokruszonymi ciastkami posypujemy wierzch babeczek, układamy na samej górze ciastko. Chłodzimy w lodówce ok 1-2 godz. aby śmietanka stężała.



2 komentarze:

  1. witam! cudowne, koniecznie muszę upiec! rysiaa

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne do kawki, zjadłabym chętnie

    OdpowiedzUsuń