Ciasto styropian to inaczej sernik bez sera, z dodatkiem jagód stanowi idealne połączenie na coś słodkiego do kawy. Jest bardzo delikatne, pianka jogurtowa lekka jak piórko, a jagody dodają smaku całości.
SKŁADNIKI
Ciasto: (blaszka 25x38 cm)
250 g masła,
1/2 szkl. cukru,
5 żółtek,
3 szkl. mąki,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
800 g jogurtu naturalnego,
3/4 szkl. cukru,
2 opakowania budyniu śmietankowego,
5 białek,
Dodatkowo:
1 szkl. jagód,
1 łyżka mąki ziemniaczanej
WYKONANIE
Ciasto:
Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części: mniejsza i większą.
Większą rozwałkowujemy, układamy na blasze wyłożonej pergaminem, drugą wkładamy do zamrażarki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz