sobota, 29 października 2016

MUFFINKI DUSZKI

 Dyniowe muffinki idealne na nadchodzące halloween




SKŁADNIKI
Muffinki:
1 szkl. mąki,
¾ szkl. puree dyniowego,
2/3 szkl. cukru,
½ szkl. oleju,
2 jajka,
1 łyżeczka przyprawy do piernika,
½ łyżeczki sody,
1 łyżeczka cukru waniliowego

Krem:
100 g masła,
100 g śmietanki 36%,
3 łyżki cukru pudru,
4 łyżki masła orzechowego

Dodatkowo:


WYKONANIE
Muffinki: jajka mieszamy z olejem i puree dyniowym. W drugiej misce łączymy suche składniki. Suche składniki łączymy z mokrymi. Przekładamy do foremek na muffiny, pieczemy 20 min w 180 stopniach.

Krem:
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy masło orzechowe, a na końcu kremówkę, mieszamy, przekładamy do szprycy. Kremem dekorujemy muffinki, na wierzchu układamy cukrowe duszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz