Przepyszne kakaowe muffinki z dodatkiem kaszy jaglanej, która powoduje, że muffinki są wilgotne i sycące. A przy tym, to zdrowsza wersja słodkości.
SKŁADNIKI
2 jajka,
1 szklanka ugotowanej kaszy
jaglanej,
250 gram mąki,
1/2 szklanka cukru,
2 łyżki kakao,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
250 gram mąki,
1/2 szklanka cukru,
2 łyżki kakao,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
½ łyżeczki cynamonu
¾ szklanki mleka,
0,5 szklanki oleju słonecznikowego
¾ szklanki mleka,
0,5 szklanki oleju słonecznikowego
WYKONANIE
Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy suche
składniki, a następnie mleko i olej. Na końcu dodajemy kaszę,
dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do foremek, pieczemy
20 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu można polać polewą lub
posypać cukrem pudrem.