pikantne i rozgrzewające danie, z serii szybkich i tanich dań
SKŁADNIKI
5 ziemniaków,
4 kawałki kiełbasy,
1 cebula,
2 marchewki,
8 pieczarek,
1 czerwona i zielona papryka,
1 l bulionu,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 ziela angielskie, 2 liście laurowe,
sól, pieprz, papryka słodka i ostra,
pieprz ziołowy, majeranek
1 łyżka mąki pszennej
WYKONANIE
1 łyżka mąki pszennej
WYKONANIE
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Marchewki kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Z papryki
usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na
mniejsze kawałki. Kiełbasę kroimy w kostkę. Ziemniaki przekładamy
do garnka. Cebulę podsmażamy z kiełbasą, następnie podsmażamy
paprykę i pieczarki. Ziemniaki zalewamy bulionem, dodajemy ziele
angielskie i liście laurowe, dodajemy paprykę, pieczarki i
kiełbasę, gotujemy do miękkości warzyw.Pod koniec dodajemy
koncentrat, w 1/4 szkl. zimnej wody rozrabiamy mąkę, dodajemy do potrawy, przyprawiamy i zagotowujemy. Podajemy z chlebem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz